Wednesday, April 30, 2014

Magic encounter in the wood

In the wood today (Wednesday) we could hear an owl calling and by chance as we walked through the wood we came across this young owl sitting as still as a branch in the tree.


1 comment:

  1. HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?
    “Hamilelikte cinsel yaşam, bebeğe zarar verir” bilgisinin yanlış olduğuna vurgu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, bunun nedenini şu şekilde açıkladı:

    “Hamilelik döneminde cinsel ilişki bebeğe zarar vermez, çünkü bebeğin amniyo sıvısı (embriyoyu koruyan ve besleyen sıvı), bütün fiziksel değişiklikleri içine hapsedecek şekilde yaratılmıştır. Bu nedenle hamilelik döneminde seks yapmak, bebeğe zarar vermez.”

    “Hamileyken cinsel ilişkiye girilmez” düşüncesi doğru mu?

    “Cinsel ilişkide önemli olan, bebeğe baskı yapmayacak pozisyonları tercih etmektir” diyen Prof. Dr. Tıraş, konuyla ilgili aşağıdaki açıklamaları yaptı:

    “Bazı çiftler ve inanışlar hamilelikte cinsel ilişki ye girilmemesini öngörür. Bu, aslında bebek için çok daha zararlıdır. Çünkü ilişki sırasında anneden salgılanan seratonin hormonu, bebeğin direk gelişmesine katkıda bulunur. Bu hormon, çiftler arasındaki sevgiyi de arttırdığından, bebeğin ruhen daha sağlıklı bir aile ortamında doğmasına zemin hazırlar.”

    ReplyDelete